Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς καθαρίζω το ξύλινο δάπεδο

  • από
παρκε

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές χρήσιμες οδηγίες για το πώς καθαρίζω το ξύλινο δάπεδο . Tα ξύλινα δάπεδα (parke) ,αλλά και τα προγυαλισμένα, είναι πολύ ζεστά και καλαίσθητα, όμως απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα.

Οδηγίες πώς καθαρίζω τα ξύλινο δάπεδο

Πως καθαρίζω το ξύλινο δάπεδο;
οδηγίες συντήρησης ξύλινου δαπέδου

Ο σωστός καθαρισμός τους και η επιμελής συντήρησή τους θα καθορίσει την εικόνα, αλλά και τον χρόνο ζωής που θα έχουν. Υπάρχουν κάποιες «σταθερές» που πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη μας και να ακολουθούμε όσον αφορά στα δάπεδα αυτού του τύπου. Οι ενδεδειγμένοι τρόποι με οδηγίες για το πώς καθαρίζω το ξύλινο δάπεδο είναι οι εξής:

  1. Για την καθημερινή φροντίδα του δαπέδου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ηλεκτρική σκούπα, χωρίς όμως η βούρτσα που έχει μπροστά να είναι σκληρή.
  2. Μια ακόμη λύση για τον καθαρισμό και την αποστείρωση του ξύλου, θα μπορούσε να είναι ο ατμοκαθαριστής. Λύση που είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό.
  3. Το φυσικό ξύλο δεν αγαπάει το σφουγγάρισμα. Καλή λύση θα ήταν λοιπόν, με ένα νωπό πανί (σχεδόν στεγνό) να καθαρίσετε την ξύλινη επιφάνεια. Πολλοί εκτός από νερό, προσθέτουν στο πανί και μια πολύ μικρή ποσότητα ξυδιού για απολύμανση.
  4.   Σε περίπτωση που τα ξύλινο δάπεδο λεκιαστεί, μπορείτε να τρίψετε την συγκεκριμένη επιφάνεια με μαλλί χάλυβα και κερί για πατώματα, που μπορείτε να βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα. Εάν πάλι ο λεκές επιμείνει, ρίξτε λίγο ξύδι στον λεκέ και αφήστε να ποτίσει περίπου για μια ώρα. Στην συνέχεια, προσπαθήστε να αφαιρέσετε τον λεκέ με νερό.
  5. Επιλέξτε το κατάλληλο καθαριστικό Lami Clean και ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσεως. 

Τι να αποφύγετε για να διατηρήσετε το ξύλινο δάπεδο σε άριστη κατάσταση?

  1. Αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν εκδορές στο πάτωμα, όπως τακούνια, μεταλλικά ποδαράκια από έπιπλα , άκοπα νύχια από κατοικίδια ζώα.
  2. Τακτικό σφουγγάρισμα με υγρή σφουγγαρίστρα. Να προτιμάτε τις παρκετέζες για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του δαπέδου σας.
  3. Χρήση ακατάλληλο καθαριστικού. Όλα τα δάπεδα θέλουν το κατάλληλο καθαριστικό για να μην αλλοιώνεται η επιφάνεια τους με την πάροδο του χρόνου.
  4. Η έλλειψη προστασίας από τον ήλιο. Συστήνεται η τοποθέτηση τέντας και η χρήση κουρτινών για να μην εκτίθεται το δάπεδο συνέχεια στον ήλιο.