Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οδηγίες Χρήσεως

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για τη σωστή συντήρηση και καθάρισμα laminate και παρκέ.

Συντήρηση και καθάρισμα laminate και παρκέ

Συντήρηση και καθαρισμός laminate και παρκέ
Νέο ήπιο καθαριστικό για laminate και παρκέ

Συνιστούμε τη δοσολογία 1 καπάκι κάθε 2 lt νερού ,αφού πρώτα σκουπίσετε το δάπεδο καλά. Στη συνέχεια, αφού σφουγγαρίσετε το laminate με το καθαριστικό Lami Clean αερίστε πολύ καλά το χώρο ώστε να στεγνώνει γρηγορότερα το δάπεδό σας και να προστατέψετε περισσότερο τους αρμούς.  Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα με νερό.

Η σαπουνάδα που κάνει κατά την ανάμιξη του καθαριστικού με το νερό όχι μόνο δεν αφήνει κανένα απολύτως λεκέ ή αποτύπωμα, αλλά δημιουργεί μια ωραία σατινέ εμφάνιση στην επιφάνεια του δαπέδου. Για να καθαρίσετε τους δύσκολους λεκέδες, χρησιμοποιείστε το καθαριστικό απευθείας πάνω στο δάπεδο χωρίς νερό και καθαρίστε με ένα σφουγγάρι ή μαλακό πανί. Να προτιμάτε πάντα καλή σφουγγαρίστρα για το δάπεδό σας ώστε να στύβεται σωστά και να στεγνώνει γρήγορα το Laminate.

Για περισσότερες οδηγίες και συμβουλές περί συντήρησης των δαπέδων laminate κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο οδηγίες χρήσεως.

Συντήρηση και καθάρισμα ξύλινου δαπέδου-παρκέ

Για τη συντήρηση και το  καθάρισμα του ξύλινου δαπέδου -παρκέ ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες και για δοσολογία χρησιμοποιείστε λίγο παραπάνω καθαριστικό 1,5 καπάκι κάθε 2Lt  νερού.

Τα προγυαλισμένα ξύλινα πατώματα ή παρκέ είναι αναμφισβήτητα καλαίσθητα και πολύ ζεστά στο μάτι. Παράλληλα όμως, είναι και αρκετά ευπαθή και ως εκ τούτου ο καθαρισμός τους χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και  φροντίδα.

Λόγω λοιπόν της ευαισθησίας τους στο νερό, τα ξύλινα πατώματα αν βραχούν, φουσκώνουν και χαλάνε αν δεν απομακρυνθεί άμεσα το νερό από την επιφάνειά τους. Καλό θα ήταν να αποφύγετε το σφουγγάρισμα με καθαριστικά γενικής χρήσεως και επιλέξτε καλύτερα νωπά πανιά. Αν επιθυμείτε να καθαρίζετε σε βάθος το ξύλινο πάτωμα μια στο τόσο,  μπορείτε να διαλύσετε λίγο ξύδι σε νερό, να στύψετε πολύ καλά τη σφουγγαρίστρα και μετά το σφουγγάρισμα να αερίσετε πολύ καλά το χώρο.

Επίσης, αν υπάρχει κάποιος λεκές στο ξύλινο δάπεδο που επιμένει, θα πρέπει να αποφύγετε τα σκληρά καθαριστικά γιατί μπορεί να δημιουργήσουν μόνιμη φθορά στο πάτωμα. Προτιμήστε να ρίξετε αδιάλυτο ένα ειδικό καθαριστικό ή  λίγο ξύδι και αφήστε το να δράσει για μία ώρα περίπου  και στη συνέχεια καθαρίστε με ένα βρεγμένο πανάκι. Έπειτα, αερίστε πολύ καλά το χώρο.